Hurtigere minimumsnormeringer i de Københavnske vuggestuer og børnehaver

SF-borgmester: Vi investerer i sundhed til københavnere i alle aldre  

Del

Ung som gammel, barn som voksen - alle skal have mulighed for at leve et sundt liv i København, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF), der med den nye budgetaftale i Københavns Kommune bl.a. har banet vejen for hurtigere minimumsnormeringer i de københavnske vuggestuer og børnehaver.

Alle børn har brug for at kunne tage de første spæde skridt ud i tilværelsen i trygge rammer. Det gælder ikke mindst de mange københavnske børn, som hver dag tilbringer hovedparten af deres vågne timer i en kommunal daginstitution. Her er der behov for flere hænder til at tage sig af børnene.

Derfor er det en stor sejr for de københavnske børn og børnefamilier, at SF og S med budgetaftalen for 2021 har fået afsat 449 mio. kr. til flere pædagoger og pædagogmedhjælpere i København. Aftalen sikrer, at Københavns Kommune hæver normeringerne allerede næste år og er fuldt i mål med minimumsnormeringer i 2022. Det er tre år tidligere end med den landsdækkende aftale, der blev indgået på Christiansborg sidste år.

- Vores børn har fortjent, at der er voksne nok til at se og høre dem, når de er væk fra deres mor og far. Gode normeringer og uddannede pædagoger har afgørende betydning for vores børns sundhed, trivsel og udvikling. Flere voksne på stuerne betyder bedre børneliv, og det betyder, at vi som forældre kan gå tryggere på arbejde, siger Sisse Marie Welling (SF).

Mere støtte til udsatte børn

Den historisk store investering i de københavnske vuggestuer og børnehaver er ikke det eneste element i aftalen, der har fokus på børnene. Sundheds- og omsorgsborgmesteren fremhæver også de forskellige målrettede indsatser, der skal være med til at give særligt udsatte børn en hjælpende hånd.

- Nogle børn vokser desværre op under elendige vilkår med svigt i hjemmet og med manglende omsorg, tryghed og sikkerhed. De skal kunne stole på, at vi som by og som kommune griber dem. Og at vi ikke slipper dem, før de er kommet godt på vej videre, siger Sisse Marie Welling.

 

 

 

Indtast brugernavn og adgangskode, for at logge ind på intranetfunktionerne.

Åbningstider

Stærebo har to sammenhængende lukkedage - torsdag og fredag, typisk i januar måned. de to sammenhængende dage anvendes til vores pædagogiske dage, hvor evaluering, refleksion, udvikling, m.v. af vore idrætspædagogiske praksis sker!

Ved alle søgn- og helligdage er der heller ikke åbent.

Afd. Stærevænget vuggestue & børnehave

Mandag - fredag:
06.00 - 17.15

 

Afd. Tagensbo børnehave

Mandag - fredag:
06.45 - 16.45

 

overblik

undefined

Adresser

Stærevænget vuggestue & børnehave

Stærevej 62

2400 København NV

Tlf.: 38168186

 

Tagensbo Børnehave

Landsdommervej 35

2400 København NV

Tlf.: 35814474